-
ChufaFigenNewton
https://www.chufa.dk/blogs/opskrifter/chufafigennewton
Fig newton: Dej: 1 dl chufamel 50g chufaknolde 50g mandler 1 spsk vand 150g dadler Fyld: 150g tørrede figner (opblødt i varmt vand i 10 minutter) 1 tsk sukker 1/2 tsk kanel 1/2 tsk citronsaft 2 spsk vand Fremgangsmåde: Tilføj chufaknolde og mandler til en foodprocessor. Puls til de er godt hakket. Tilføj ch…
-
4 æg
110 g sukker
25 g majsstivelse
55 g fintmalet chufamel
10 g rismelPisk æg og sukker stift i ca. 10 minutter med elmikser. Tilsæt mel gennem en sigte. Vend forsigtigt. Smør 3 lagkageforme og fordel dejen. Bages ved 200 gr midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 10 minutter.
-
5 dl chufamel
2 tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
3 spsk sukker
75 g smør
1 æg
½ dl fløde eller yderligere 10 g smørSigt chufamel, bagepulver, sukker og kardemomme sammen.
Koldt smør hakkes i, fløde og æg tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse og udstikkes.
Bag kammerjunkerne ved 180 gr i ca. 8 minutter.
-
Chufamasse til ca. 30 småkager
Ingredienser:
- 300 g chufamel
- 200 g blødt smør
- 100 g rørsukker
- 100 g sesamfrø
- 1 tsk kanel
- 1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blandes sammen til en fast masse og sættes overdækket i køleskabet i 1 time.
Derefter formes kugler af massen, som trykkes flade og pensles med det sammenpiskede æg.
Kom småkagerne på en smurt plade og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 gr i ca. 15 minutter.
Hold øje med småkagerne, der er ikke langt fra bagt til brændt.